Sollicitatiebrief schrijven

Één van de moeilijkste onderdelen van (online) solliciteren is het schrijven van een sollicitatiebrief. Hoe zorg je ervoor dat je brief sterk, pakkend en origineel is? Je wilt natuurlijk dat de werkgever jou naar aanleiding van je sollicitatiebrief uitnodigd voor een sollicitatiegesprek. Wij hebben een aantal tips voor je om de basis van je brief neer te zetten. Je kunt hier antwoord geven op de volgende vragen:

  • Hoe ben je aan deze vacature gekomen?
  • Waarom wil je deze baan?
  • Wie ben je en waarom denk je geschikt te zijn voor de functie. Beschrijf hier je pluspunten en persoonlijke eigenschappen waarvan je denkt dat deze bij de functie passen.
  • Wat heb je te bieden aan  het bedrijf?


Sluit je sollicitatiebrief af met een samenvattende en pakkende zin waarin je verwijst naar een mogelijk sollicitatiegesprek om je brief persoonlijk toe te lichten. Wees enthousiast, zelfbewust en formuleer je brief positief.
Stuur altijd je cv in de bijlage mee van je sollicitatiebrief. Eventueel kun je ook verwijzen in je brief naar de cv. nog geen cv opgemaakt? Lees hier de tips

OPMAAK SOLLICITATIEBRIEF

Gebruik voor de opmaak van je brief een leesbaar lettertype en zorg dat je brief er verzorgd uitziet. Beperk het tot één A4 en laat alles even nalezen door een bekende op spelfouten en kromme zinnen eruit te halen.